Program


Diótörő- Sárközi Gyula Társulat, Madách Művészeti Iskola

Diótörő- Sárközi Gyula Társulat, Madách Művészeti Iskola

A Sárközi Gyula Társulat és a Madách Művészeti Iskola növendékei bemutatják: Diótörő
Mesés tánc-show egy felvonásban (80 perc)

A klasszikus karácsonyi történet kicsit másképp, új értelmezésben és szereplőkkel érkezik Salgótarjánba!

A történet kezdetén megismerjük Masát, Mását és Lujzát, a három testvért, akik a szeretet ünnepén kiosonnak a nevelőintézetből és az utcán figyelik az ünnepre készülődő embereket. Mikor az utca kiürül, a gyerekek visszatérnek az intézet falai közé. A téren álló angyalka szobrok életre kelnek és Drosselmeier főangyal vezetésével összegyűjtik az intézet lakóinak szánt ajándékokat, majd a nagyterembe varázsolják a mesés színekben pompázó karácsonyfát. A főangyalból ember válik, hogy a nevelőnő hideg szívét felmelegítse és boldoggá tegye az ott élő gyermekeket. Masának egy különleges Diótörő figurát ajándékoz, majd csodálatos műsorral kápráztatja el a gyerekeket, akik ajándékaikkal indulnak aludni. Masa álmában megelevenedik a Diótörő, aki megfutamítja a rájuk támadó Egérkirályt és annak hadseregét, majd a győztes csata után magával viszi a kislányt a mesék birodalmába. A fából faragott bábut Masa a szeretetével kelti életre, ahogy az előadás egészét is áthatja a szeretetteljes karácsonyi hangulat.

A klasszikus történetet átdolgozta, színpadra alkalmazta és koreografálta a Dancing With The Stars zsűritagja Kováts Gergely Csanád, valamint Sárközi Gyula, Kovács Zsolt, Jurányi Patrick.

A produkciót pazar látványvilág és képi megjelenítés jellemzi, könnyen érthető nyelvezettel, megtartva a klasszikus zene stílusát (Csajkovszkij újrahangszerelve).

Ajánló


Talán nincs is ember, aki ne ismerné a történetet, hogy hogyan változtatja Schneider Mátyás, egyszerű fuvarost kispolgárból úriemberré HYPPOLIT, A…

Fanyar humorú, sziporkázó párbeszédekkel teletűzdelt izgalmas krimi, frenetikus vígjáték, megrendítő családi dráma és igazi amerikai mese egyszerre.

Salgótarján, az 1920-as évek eleje. Meghatározó történelmi idő, aminek sodrában mindenki hasonlóvá válik: bányász, polgár, valahol mind egyformák a sorscsapásban,…